Walnoten zijn voor veel mensen een lekkernij. Het openen van de schil lukt vaak niet met je handen en ook met behulp van een notenkraker moet je nog behoorlijk kracht zetten. Sommige mensen vragen zich daarom af welke dieren walnoten eten. Na het lezen van dit blog weet jij het antwoord!

eekhoorn met walnoot
Eekhoorns bewaren walnoten voor tijdens de koude maanden.

De eekhoorn

Eekhoorns eten walnoten. Ze kunnen goed klimmen en halen de noten als het moet zelf uit de boom. Walnoten worden door de eekhoorn bewaard als wintervoorraad. De walnoten maken houden ze met hun voorpoten vast en maken ze met hun tanden open.

wasbeer eet walnoten
Wasberen eten graag walnoten.

De wasbeer

Wasberen eten heel veel verschillende dingen. Ze eten zowel plantaardig voedsel als dierlijk voedsel. Denk aan planten, zaden en noten, maar ook vogeltjes, kikkers en insecten. De naam van het dier -wasbeer- komt voort uit zijn gewoonte om voedsel onder water te wassen. Giftige dieren worden heel goed gewassen om ze eetbaar te maken. Maar walnoten worden onder water gehouden om ze week te maken, dus zachter. Op die manier is het gemakkelijker op te eten.

Muizen eten walnoten leeg
Muizen eten walnoten leeg door een opening in de schil te maken.

De muis

Je zou het misschien niet verwachten maar muizen eten graag walnoten! De muis houdt de walnoot met zijn poten vast en eet de noot uit de schil. Aan de schil wordt een opening geknaagd en de noot wordt door die opening verder leeggegeten. Het kost wat moeite maar voor de muis is dat het wel waard!

De rat

Ratten eten -net als muizen- ook graag noten. Dus ook walnoten. Ze zijn een stuk sterker dan muizen en kunnen dus meer kracht zetten om de noot open te breken. Ratten eten in princpe alles, maar het liefst eten ze plantaardig voedsel zoals noten en fruit. Walnoten passen dus precies bij de voorkeur van deze dieren.

Categorie├źn: Wilde dieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *