Waarom zou je jouw hond of kat preventief behandelen tegen teken en vlooien? Dat doe je normaal toch alleen als ze er last van hebben? Toch zijn er tegenwoordig producten die ervoor kunnen zorgen dat honden en katten geen last meer hoeven te hebben van die akelige beestjes.

Huisdieren kunnen erg ziek worden

Zowel honden- als kattenbaasjes kennen de problemen die teken kunnen veroorzaken. Vlooien en teken brengen soms de meest vreselijke ziekten over op onze huisdieren. Die dan weer een hele weg te gaan hebben om te herstellen. Buiten het feit dat dat ontzettend veel geld kan kosten is het voor dierenliefhebbers ook nog vreselijk om te zien. 

We weten inmiddels dat katten leukemie of lintwormen kunnen krijgen door vlooien, en honden de borreliabacterie. Maar de teken kunnen ook overspringen naar ons, de mens, en we kunnen er de ziekte van lyme van krijgen. Genoeg redenen om er alles aan te doen om die beestjes buiten de deur te houden!


Preventief behandelen tegen vlooien en teken

We zijn gewend om een vlooienband te kopen als ons huisdier al last heeft van vlooien. Hetzelfde geldt voor teken. pas als we er één zien, pakken we het probleem aan. Vaak lopen de vlooien al rond voordat je huisdier jeuk krijgt. En teken zijn vaak al dagenlang aanwezig voordat wij baasjes het in de gaten hebben. 

Er is een oplossing: preventieve behandeling tegen vlooien en teken. Dit gaat met druppels die je één keer per maand toedient. Geen vervelende bandjes meer om de hals, maar gewoon een paar druppeltjes in de vacht. En het product doet de rest van de maand vanzelf zijn werking. Simpeler bestaat niet, en jij en jouw huisdier hebben weinig last meer van die jeukende beestjes. 

Met de zomer voor de deur is het al helemaal een goed idee om preventief te behandelen. Dit is namelijk het hoogseizoen waarin teken en vlooien actief zijn. Nog een reden om er iets aan te doen.

Automatisch maandelijks thuisbezorgd

Hoe ga je nu onthouden wanneer je het middel voor het laatst hebt toegediend? Dat hoeft gelukkig niet. Er is een heel handige oplossing voor. Je kunt iedere maand automatisch de druppeltjes bij je thuis laten bezorgen. Je weet dan dat het weer tijd is voor de maandelijkse behandeling én je hoeft niet zelf naar de winkel. Gemakkelijker kan bijna niet! Voor meer informatie kun je terecht bij petcareonline.nl.

Categorieën: Huisdieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *