Wie leeft met dieren in huis weet dat dierenharen werkelijk óveral terecht komen. Met name als je honden of katten hebt vind je hun haren in iedere kamer terug. In dit artikel geven we je tips om deze haren te verwijderen. Speciale aandacht schenken we aan de Thomas Cycloon Hybrid stofzuiger. We hebben een exemplaar mogen uitproberen en vertellen je wat we er van vinden.

Dierenharen verwijderen met tape

De meest klassieke manier om hondenharen of kattenharen te verwijderen van kleding of meubels is door met plakband het meubel af te nemen. Je neemt een stuk tape en plakt het overal op het meubel. Vervolgens maak je het weer los en plakt het een eindje verderop. Dit kost tijd, maar is wel effectief. Al na korte tijd zal het plakband vol zitten met haren en dan neem je een nieuw stuk tape.

Raamwisser in de strijd tegen dierenharen

Met een raamwisser kun je ook gemakkelijk haren verzamelen op plekken waar je slecht bij kunt komen, zoals tussen de bank. Maak de wisser licht vochtig en schraap eens tussen de kussens van de bank door. Je zult zien dat de dierenharen aan de wisser zullen plakken. Alles krijg je er niet mee weg, maar je komt een heel eind!

speciale borstel voor dierenharen
De roterende borstel maakt de haren snel los van iedere ondergrond.

Speciale stofzuiger voor dierenharen

Stofzuigers doen hun best om zoveel mogelijk troep op te zuigen. Op gladde vloeren is dat vaak niet zo moeilijk. Maar zodra je meubels, tapijten of hoogpolige vloerbedekking tegenkomt krijgen de meeste stofzuigers het toch wat moeilijker. Haren krijg je er slecht uit. Er is een stofzuigerfabrikant die dit probleem wil aanpakken en hebben hun stofzuiger speciaal ontworpen om wél alle haren te kunnen opzuigen. Thomas Stofzuigers benaderde ons en vroeg of wij de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets wilden uitproberen. We hebben deze een maand lang uitgeprobeerd. En we zijn zeer verrast!

De Thomas Cycloon Hybrid zuigt moeiteloos dierenharen op alle soorten ondergronden. We hebben getest op laminaat, hoogpolig tapijt, een lederen en stoffen bank, een houten trap en plavuizen. De speciale harenborstel maakt de dierenharen los van de ondergrond en de enorme zuigkracht van de machine zorgt ervoor dat het vuil geen andere keus heeft dan te verdwijnen in de stofzuiger.

hondenharen in de stofbak

Stofzuiger met enorme zuigkracht

Opvallend is de werkelijk gigantische zuigkracht van de machine. Die is in 4 trappen instelbaar. Wanneer je de hoogste stand gebruikt zuigt de machine harder dan menig andere stofzuiger kan. Hoewel de machine geen stofzak heeft maar een soort stofbak (een ingenieus ontwerp) verbaasden wij ons enorm over de zuigkracht van deze machine. 

Voordelen van deze stofzuiger

Andere voordelen zijn het ingebouwde HEPA-filter dat ervoor zorgt dat de lucht in huis merkbaar frisser en schoner wordt, de lange zuigslang en de gelagerde wielen waardoor de machine bijzonder gemakkelijk door het huis beweegt. De aanschafprijs is iets hoger dan een gemiddelde stofzuiger, maar deze is het geld meer dan waard!

Samenvatting: een topproduct!

De Thomas Hybrid Cycloon Family & Pets is een krachtige machine die moeiteloos alle stof en haren in je huis opruimt. De ondergrond maakt daarbij niet uit. Als je klaar bent met stofzuigen is niet alleen alles schoon, maar de lucht is ook nog merkbaar frisser geworden. Wij geven deze machine een dikke 9!

Bestel de Thomas Cycloon Hybrid Family & Pets voor een goede prijs

Tip: voor een goede prijs en een snelle levering kun je deze stofzuiger bestellen bij bol.com en je vindt het product via deze link.

❓Waarom krijg je dierenharen moeilijk uit je huis?

Haren van dieren zijn vaak lastig te verwijderen, omdat ze zich hechten aan de stoffen die in je huis zijn gebruikt. Denk aan een vloerkleed of de bank. Het is daarom ook nodig om de haren stevig vast te grijpen als je ze wilt weghalen. Dit doe je met een speciale stofzuiger voor dierenharen of met hulpmiddelen zoals tape of een borstel.

❓Zijn er dieren die niet zoveel haren loslaten?

Jazeker, er zijn honden die hun haren helemaal niet loslaten, zoals de labradoodle. Honden met zeer korte haren laten ook niet veel haren in huis achter, zoals de Vizsla. Bij katten kun je bijvoorbeeld denken aan een naaktkat, die heeft geen haren en laat ze dus ook niet slingeren 🙂

Categorieën: Huisdieren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *